Ремонт автомобили

Ремонт на автомобили

Искам да поясня необходимите стъпки при извършването на ремонт автомобили, бусове, джипове!

Задължително се прави пълен основен преглед на автомобил. Най-тежкият за клиентите ни момент е след прегледа, когато ви информираме за необходимия ремонт автомобили, ремонт бусове, ремонт джипове.  Знаем, че когато бюджета е оскъден, ремонт автомобили, джипове, бусове е последното нещо, което желаете да чуете! За нас обаче сигурноста на пътя за нашите клиенти е на първо място и ние ще ви напрегнем до краен предел, за да сме сигурни, че сте в безопасност зад волана! Не подценявайте необходимият ремонт автомобили, бусове, джипове.

Риторичният въпрос,който всеки сигурно си задава: - Защо пък да правим ремон автомобили, джипове, бусове ? В практиката си съм попадал на различни клиенти и случаи.  Общо взето мога да ги разделя в три групи:
Първа група подредените клиенти, които в живота явно са свикнали всичко да им е подредено, да са наясно със ситуациите, какво ги очаква и държат на вещите си да са в изряден вид, да са им под ръка когато потрябват и много важно сигурни и надежни.
Втората група-те не са такива педанти. Техните автомобили не са от най-здравите, в повечето случаи не става въпрос за финансови възможности ,а може би за спокойно и летаргично безхаберие от тяхна страна.
Третата група са ми любимци-купуват си автомобил на старо и той е длъжен да им служи до края на живота без ремон автомобили, ремон джипове, ремон бусове.

И така пак стигаме до въпроса: защо ни е ремонт автомобили.
Светски погледнато-влагаме средства в движимо имущество и трябва да се грижим за него, да е технически изправно най-малко за нашата сигурност и комфорт на пътя. Един автомобил не се плаши от експлоатация в крайна сметка сме го закупили за да ни служи, а от не поддържане,където има експлоатация има и износване на възли и детайли, които ако се отстранят на време спестяват средства допринасят за нашият комфорт и сигурност на пътя и не само за нас , а и всички участници в движението.

Техническият прочит на темата според мен Е.
Човек трябва да разполага според възможностите си закупувайки автомобил, трябва да знае, че това не е еднократен акт (купуваш и забравяш). Един автомобил е приятна придобивка свързана с много положителни емоции, но и с доста разходи от закупуването и съпътстващите го ремонти, като се започне с първаночално обслужване ангренаж, масло, филтри, проверка спирачки, предница, заден мост, течове масло и антифриз и тн.
Така погледнато на нещата преди да закупите вашето превозно средство, което, ще управлявате някакъв период от време и на, което, ще разчитате да ви служи вярно винаги, когато ви потрябва, а не само, когато е изправно според мен един от основните критерии е масово ли се продават части за него в търговската мрежа, което е добър знак, че частите са достъпни и на добра цена. Фактор, който изобщо не е за пренебрегване. Далеч съм от мисълта, че само определена марка или марки автомобили трябва да се закупуват, защото трябва да ни е евтино, а да помислим, че в даден момент стигаме до ремонт автомобил и като ни излиза скъпо или частите трябва да ги поръчаме и чакаме с доставка да си спомним, че ние сами сме решили, какъв автомобил сме си закупили и никой не ни е виновен за нашият-вашият избор.
Погледнато от друга страна има хора, които заявяват: За какво да правя ремонт автомобил? - Чупи се, хвърлям го и купувам нов. Дай боже всеки му такива възможности, но да не забравяме, че автомобила не е като обувките! За повечето от нас е разход, който правим за определен период от време преди да си позволим да го заменим с някой друг автомобил и през този период ни се налагат ремонт автомобили, бусове, джипове. Принципно тези клиенти   като казват: -ще си купя нов автомобил говорят за автомобили с цена до седемстотин лева! Винаги съм ги питал: за тези пари какво могат да си купят, освен поредната развалина, която е опасна за самите тях, (но да не забравяме и за всички останали).
За мен няма стара или нова кола-има подържан или неподържан автомобил. По-добре стара и лачена отколкото нова и развалена. Така ремонт автомобили, ремонт джипове, ремонт бусове са важен елемент от съществувнето нв перфекният автомобил!


И така да обобщим: Кой каквото и да си говори, каквато и философия да изповядва, в крайна сметка всеки собственик на автомобил рано или късно стига до ремонт автомоби, ремонт джипове, ремонт бусове. Автомобилът не е лукс, а необходимост в наши дни. Колкото по-чести периодични прегледи правите на вашето превозно средство, ще установявате навреме възникналите технически неизправности, своевременно ще ги отстраните с придружаващия ги ремонт автомобили, бусове, джипове и необходимите резервни части. Автомобилът ще е в непрекъсната изправност, ще ви доставя удоволствие да го управлявате и да се наслаждавате на неговите технически характеристики. За нас остава удоволствието, че сме помогнали след ,като сте ни се доверили да разрешим проблемите с вашият автомобил точно, коректно и навреме.

И както обичам да казвам: -От жената можеш да скриеш пари, но от колата, НЕ!!!